110 savaş pilotu istifa etti mi?

06.02.2013 22:22
 
 
 
 

110 savaş pilotu istifa etti mi? 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda çok sayıda pilotun istifa ettiği iddiaları Meclis gündemine taşındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. "istifalar ülke güvenliğini tehlikeye düşürmez mi" diye sordu. 
 
Oran soru önergesinde, 110 savaş pilotunun istifa ettiği yönündeki haberleri hatırlattı. "Askeri pilotların yüzde 15'nin istifasıyla, savaş halinde bazı uçakların kullanılamayacağı duyumu doğru mudur?" dedi.
Balyoz, Ergenekon gibi davaları da hatırlatan umut oran, istifalarda davaların etkili olup olmadığını da sordu.
CHP'li Oran, önergede  "emeklilik süresi gelmediği halde bugüne kadar kaç F16 ve F4 pilotu istifa etti" sorusuna da yer verdi.
Genelkurmay'dan açıklama
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nde, istekle istifa/emekliliğin Ocak-Şubat aylarında gerçekleştiği bildirilerek, "Kendi isteğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılacak personelin işlemleri devam etmektedir. İşlemler tamamlandıktan sonra kamuoyuna bilgi sunulacaktır" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılan personel sayılarından yola çıkılarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde emir komuta zafiyeti bulunduğu iddialarına yer verildiğinin üzüntüyle görüldüğü belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde, istekle istifa/emekliliğin Ocak-Şubat aylarında gerçekleştiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kendi isteğiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılacak personelin işlemleri devam etmektedir. İşlemler tamamlandıktan sonra kamuoyuna bilgi sunulacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dinamik ve kurumsal yapısı nedeniyle, ayrılan her personelin yerine, aynı ehliyette başka bir personelin görevlendirildiği ve istifa/emekliliğin doğal, kişisel bir hak olduğu unutulmamalıdır. 

Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, kendisine verilen her türlü kutsal vatan görevini başarı ile yerine getirme azim ve gayreti içindedir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde emir komuta zafiyeti olduğu iddiası gerçek dışı olup; bu iddia, halen kendilerine tevdi edilen kutsal vatan hizmetini, vatan-millet-bayrak sevgisiyle önemli ölçüde özveri ve fedakarlıkla yerine
getiren personelimize karşı yapılan büyük bir haksızlık olarak değerlendirilmektedir.

 Gündem yaratarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne zarar verebileceğini düşünenler, büyük bir yanılgı içindedirler. Yıkıcı mahiyet taşıyan söylem ve yayınların, devletimizin gücüne ve itibarına önemli ölçüde zararlar verebileceği daima göz önünde tutulmalı ve Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden yapılacak bu tür girişimlerin ülkemize yönelik en büyük kötülük olabileceği dikkate alınmalıdır." 
 
CNNTURK.com